Климатични системи от А до Я – полезни съвети при избор

Климатични системи

Климатични системи от А до Я – полезни съвети при избор

За да се чувстваме добре и в работата, и у дома, се нуждаем от доверен партньор за отопление и охлаждане. Как да си осигурим комфорт в офиса и дома? С подходящите климатични системи е лесно да имате спокойствие и сигурност през цялата година. Как да изберете климатична система спрямо вашите нужди?

Видове климатични системи и техните специфики

Преди да изберете конкретен вид и марка климатик за вашия дом, офис, вила или други, запознайте се детайлно с това какво се предлага. След това спокойно може да вземете информирано решение на база нуждите на дома, офиса или пространството, което желаете да охлаждате/отоплявате.
Съществуват 3 вида климатични системи спрямо разположението на тялото в пространството.
Това са стенните климатици – най-разпространените, подовите и подово-таванните. Всеки от тях има плюсове и минуси.

Стенните имат най-широко приложение, тъй като са подходящи за отопление и охлаждане на всякакви помещения, икономични са и могат да се поставят почти навсякъде.

Подовите от своя страна са удобни за места със специфична архитектура: в мезонети, при скосени тавани, мансарди и други. Ефективни са при отопление, безшумни и функционални.

Подово-таванните климатици са чудесни интериорни решения за пространства, където не се позволява монтаж на стената. Те са предпочитани за офис помещения, административни сгради и други подобни, където се избягва директното насочване на въздушната струя към конкретен предмет, който се движи.

Макар да са по-скъпи, инверторните климатици са все по-предпочитани заради своята функционалност, дългия си живот, ниските сметки за консумация и безшумния режим на работа.
Безспорно това е един отличен начин да се отопляваме и охлаждаме с едно-единствено тяло.

Съществуват мобилни климатици, които са подходящи за пренасяне от едно място на друго. Например може да ги ползвате на вилата, в офиса или другаде. Те са лесни за употреба, не са скъпи и решават единствения проблем на стационарните климатици – неговата мобилност. Мобилните климатици са предпочитани за квартири, апартаменти, които не са целогодишно населени, при пътуване, на вили и други подобни места.

Когато е необходимо поставянето на повече от едно вътрешно тяло, а сградата не позволява повече от едно външно тяло, се препоръчват мултисплит системи. Те включват едно външно тяло, което е свързано с няколко вътрешни. Подходящи са за големи помещения, места със скосявания и такива, на които няма тераси. При мултисплит системите нивата на шум са ниски, а енергийната ефективност – висока, затова се препоръчват за офис помещения и административни сгради с голяма площ.

Избрахте ли подходяща климатична система за вашия дом, или офис?
Ние от Techcom с радост ще ви посъветваме за най-доброто решение спрямо вашите нужди.

Виж още:

КАНАЛНИ КЛИМАТИЦИ С МОНТАЖ

КОЛОННИ КЛИМАТИЦИ С МОНТАЖ

ТАВАННИ КЛИМАТИЦИ С МОНТАЖ

КАСЕТЪЧНИ КЛИМАТИЦИ С МОНТАЖ


Call Now Button