Въздухопречиствателите. Лукс или необходимост

Въздухопречиствателите. Лукс или необходимост

  Въздухопречистватели се предлагат отдавна на световния пазар. В България, дали защото сме си леко скептично настроени или защото производителите не създаваха достъпни модели са сравнително нов продукт. Някои домакинства притежават такъв уред от повече от 10 години, но масовото внедряване се наблюдава съвсем отскоро. Тези уреди, както подсказва името им са създадени за пречистване на въздуха в помещения. Това свое действие извършват с помощта на филтри, които улавят нечистотиите и ги задържат в себе си, за да може ние да се насладим на свежест и комфорт.

 

Задължителен ли е въздухопречиствателят?                                                                               

  За разлика от други електроуреди в дома си, нуждата от въздухопречиствател не се усеща пряко. Освен хората със заболявания, налагащи въздухът, който вдишват да е максимално изчистен, другите не чувстват необходимост да го притежават. Но замърсеният въздух може да ги вкара в групата на заболелите. Доказано е и ежедневно се говори за вредата от финните прахови частици например. При кратко и леко излагане организмът ни би се справил със замърсяването, но когато то прерастне в дългогодишно шансът да се отключат заболявания, особено от белодробен тип нараства. Въздухопречиствателите освен прах, филтрират и други вредители като акари, полени, спори, вируси, бактерии. Когато тези болестотворни не се срещат във въздуха ни, естествено и възпротивителните сили на имунната ни система нарастват. В днешния забързан и стресов живот, имунитета често страда най – много и един въздухопречиствател може да е ценен съюзник.

На какъв принцип действа уредът?                                                                                     

  Пречиствателите на въздух се характеризират с това, че засмукват мръсният въздух и “пускат” в помещението изчистен такъв. Най – важният им компонент е филтърът/филтрите. Независимо от модела и допълнителните екстри, качеството на филтъра е определящо за ефективната му работа. Стандартът на филтрите е HEPA. Филтър с такъв стандарт пречиства качествено въздуха и е издръжлив, тоест се налага по – рядко да бъде сменян. Някои модели предлагат и фунцкии като йонизиране, ултразвук, овлажняване, които допълнително подпомагат работата на уреда и щадят филтрите му.

Скъпо ли излиза на домакинството?

  Докато преди няколко години наистина си беше лукс да притежаваш подобно устройство в дома си, днес нещата не стоят така. В зависимост от размера на помещението и качеството на въздуха в него се избира и съответният модел. Логично, колкото е по – голямо помещението, толкова и по – мощен уред ни трябва. Ако качеството на въздуха където живеем е със значително влошена характеристика, разбира се и филтрите трябва по – често да се подменят, но това само ще покаже нуждата от пречистване. Днешните филтри се произвеждат издръжливи и могат да се ползват дългогодишно. Самият въздухопречиствател е компактно и надеждно устройство, което също издържа на изпитанията на времето. Принципът му на работа обуславя консумацията на ток при такъв вид уред да е изключително ниска и го прави енергоефективен.

Какво друго не знаем за пречиствателите на въздух?

  Може би някои хора се замислят, че устройство, което обработва въздуха в помещението ни, особено ако е в спалнята би се оказало твърде шумно. Но днешните технологии в тези продукти ги прави практически безшумни. Дори при замърсена филтърна система и пълен работен капацитет, едва би се забелязала работата на подобно устройство.
  Ние препоръчваме, за потребителите от българския пазар, ако са взели решение за закупуване на въздухопречиствател да го направят от търговец в България. Така при нужда от поддръжка, смяна на филтри, уважаване на гаранцията и възникнали въпроси ще е налична по – лесна комуникация и значително по – бюджетно разрешаване на възникнал проблем.

Ние от Techcom.bg разбираме нуждата от чиста среда за вас, вашето семейство и приятели, затова предлагаме качествени японски въздухопречистватели на атрактивни промоционални цени и безплатна доставка. Произведени в съответствие с най – високите стандарти за качество и сертифицирани от независима лаборатория за ефективността си.
Разгледайте предлаганите от нас модели тук.

Виж още:

Електроуреди

ВЛАГОАБСОРБАТОРИ И ВЪЗДУХОПРЕЧИСТВАТЕЛИ

Вентилатори

Конвектори

Call Now Button