Плюсове и минуси на подовите климатици

подови климатици

Плюсове и минуси на подовите климатици

Когато избираме климатични системи за дома, освен марката, мощността и големината на тялото, трябва да помислим и какъв вид е подходящ за нуждите на дома. Вариантите са два – стенни или подови климатици. Какви са приликите и разликите между тях? По самото наименование основната разлика е в това, че едните се монтират на стената, а другите – на пода. За да разберем кой е най-подходящият тип за нуждите на нашия дом, ще разгледаме какви са предимствата и недостатъците на подовите климатици спрямо стенните.

Плюсове на подовите климатици

По-добро решение за отопление на дома
Когато избираме климатик за отопление на дома, хубаво е да помислим за подов. Защо той е по-добър от стенния, когато говорим за топлина? При подовите климатици топлият въздух се движи ниско по пода и осигурява топла струя в долната част на помещението. С тях ще забравите за замръзналите крайници и ще усещате топлина на всяка крачка в дома.

Лесни за монтиране и подръжка
Подовите климатици се поставят лесно и се препоръчват за големи пространства, които не са препълнени с мебели. Веднъж монтирани, лесно се поддържат, защото са разположени на удобно място. Не се налага да се качвате на стол или стълба до тавана на стаята и да почистване филтрите.

Подходящи за места с нетрадиционна архитектура
Подовите климатици са идеално решение за пространства под прозорци, места със скосени тавани и други. Те са чудесно решение за мансарди, тавани и други подобни помещения, където класическия вариант на стенен климатик не върши работа.

Подови климатици – минуси
Сред недостатъците на подовите климатици е фактът, че са неефективни в режим на охлаждане. Предвид че са разположени на пода, в тялото попада повече прах и мръсотия и следва да бъде почистване по-често, за разлика от стенно разположения климатик.
Друг недостатък е, че подовите климатици зависят от разположението на мебелите. Как?
Предвид че въздушният поток се извършва от пода към тавана, количеството и големината на мебелите би затруднило отоплението на пространството. Затова, ако планирате да избирате климатична система за вашия дом и разполагате с повече мебели, доверете се на стенен климатик. Ако пък домът ви отговаря на всички изисквания за монтажа на подов климатик, изберете него и се радвайте на топлина и уют!

Изберете подходящ климатик за вашия дом от Techcom!

Виж още:

ТЕРМОПОМПИ

МУЛТИСПЛИТ СИСТЕМИ

ЧИЛЪРИ

VRF-VRV СИСТЕМИ


Call Now Button