5 мита за климатиците, които сигурно сте чували

5 мита за климатиците, които сигурно сте чували

Ако сте професионалист, работещ в сферата на климатичните инсталации и климатиците за дома и услугите свързани с тях, най-вероятно ще можете да разсеете ежедневно редица митове относно отоплителните и охлаждащите агрегати. Ако сте собственик на жилище, фактите по-долу трябва да се окажат много полезни. Прочетете нататък, за да разберете дали вашите предварително създадени представи всъщност са … факт.

Мит №1: Колкото по-голям е климатикът, толкова по-добре ще охлажда дома ми.
Тази предпоставка е напълно невярна.
Ако системата е прекалено голяма за вашия дом, тя просто ще ви струва по-скъпо. Някои причини за това включват прекомерното използване на енергия и ненужния брой пъти, когато устройството ще включва и изключва.

Мит №2: Всички климатици са почти еднакви.
Това твърдение не е вярно. С развиването на технологиите, и климатична услуга и продукти се променят към по-добро. Например, Фреон някога е бил стандартен хладилен агент и той бързо се замества от екологично чисти алтернативи като Пурон. Никога не знаем какво ни крие бъдещето. Но с темпът на развитие на света, климатиците и въобще техниката, ще еволюира все повече в полза на човечеството, смятат специалисти.

Мит №3: Ако напълно изключа моето климатично устройство, докато съм на работа, ще спестя много пари.
Това твърдение е наполовина вярно. Климатикът ще трябва да работи по-усилено, когато пристигнете вкъщи, за да постигне желаната от вас температура, а междувременно може да ви е малко неприятно. Въпреки това, увеличете настройката на температурата, преди да напуснете или закупите програмируем термостат, който да свърши работата вместо вас и ще можете да постигнете желания ефект по-бързо.

Мит №4: Само инверторни климатици могат да отопляват.
Това не е вярно. Повечето съвременни климатици, които са с общо предназначение, могат да топлят и да охлаждат. Системите на инверторните климатици са по-прецизни и усъвършенствани откъм контрол. Тяхната цел е да работят с по-малко електричество и така да спестявате разходи откъм сметки. В случай, че ги ползвате през цялата година, си заслужава заради енергийната им ефективност, благодарение на която реализирате икономия. Макар да са по-скъпи, инверторните климатици ви спестяват много пари и по този начин оправдават първоначалния разход за закупуването им.
Ако се интересувате повече от ползите на инверторните климатици, прочетете подробно в нашата статия по темата в блог секцията.

Мит №5: Китайските климатици не са добро решение
Този мит не е верен. При производството на климатици и въобще на техника, по-важното е от какви материали е създадено дадено изделие, отколкото страната, от която идва. Затова е важно при покупка да се информираме детайлно кое е най-доброто решение за нас.
Винаги питайте и търсете препоръки от продавач-консултанти за най-добрите решения за вас и вашия дом.Така ще си спестите нерви и пари, избирайки продукти с доказано качество и гаранция.

Виж още:

Всички климатици

КАНАЛЕН КЛИМАТИК

КОЛОНЕН КЛИМАТИК

МОБИЛЕН КЛИМАТИК

ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК


Call Now Button