Термопомпи

Термопомпи

Filter

Термопомпата е система, която прехвърля количество топлина от по-студен източник към друго, по-топло тяло. Климатичните термопомпи черпят топлина от околната среда.Покажи повече


Термопомпите работят двупосочно – да прехвърлят топлина от първия топлообменник към втория или обратно, като по този начин те могат да затоплят или изстудяват средата, която трябва да се климатизира.

В самото жилище могат да бъдат свързани с бойлери, конвектори, радиатори или подово отопление.
С изграждането на термопомпена отоплителна инсталация се отоплявате, охлаждате и имате топла вода само от една система.
Има два вида Термопомпи:
• Водни термопомпи, извличаща топлинна енергия от земята и въздушна, извличаща топлинна енергия от околния въздух.
• Модел „въздух-въздух“. Състои се от две вентилаторни секции – за външен въздух и за вътрешен въздух. Извлича енергия от външния въздух, като я отдава в концентриран вид на вътрешния.
• Модел „въздух-вода“. Състои се от една вентилаторна секция (за външен въздух) и воден топлообменник за свързване с вътрешна тръбна инсталация. Извлича енергия от външния въздух, като я отдава в концентриран вид на водата движеща се във вътрешната инсталация.
• Модел „вода-въздух“. Състои се от две секции – воден топлообменник, през който преминава вода или флуид с температурата на земята и вентилаторна секция за вътрешен въздух. Извлича енергия от земята чрез топлообменика, като я отдава в концентриран вид на вътрешния въздух.
• Модел „вода-вода“. Състои се от един корпус с вградени два водни топлообменника. Монтира се вътре в сградата. Извлича енергия от земята, като я отдава в концентриран вид на водата движеща се във вътрешната тръбна инсталация.

You've just added this product to the cart:

Call Now Button