Мултисплит системи – защо да им се доверим?

Мултисплит системи – защо да им се доверим?

Мултисплит системи – защо да им се доверим?

Когато говорим за климатици, рядко се замисляме, че съществуват различни видове инсталации. Така например освен стенни и подови, има още и канални, касетъчни, такива за таван, лесно преносими (мобилни), колонни и мултисплит системи.

На какъв тип да се спрем зависи от много фактори като например колко голямо е помещението, какви предимства има, какви са възможностите за монтаж, предпочитания от страна на клиента, цена и други. Ако се интересувате от това какво представляват мултисплит системите и дали са подходящи за Вас, тук ще дадем отговор на това.

Какви са предимствата от мултисплит системите?

Мултисплит системите често са избирани заради едно основно предимство – към едно външно тяло може да се свържат няколко вътрешни. Подобна климатична инсталация е подходящо решение за места със скосявания, там, където няма тераса или отварящ се свободно прозорец, или където поставянето на повече външни тела би нарушило фасадата на сградата.

Удобство за по-големи помещения и умно решение, защото нивата на шум са ниски, енергийната ефективност – висока.

При ограничения в ел мощностите мултисплит системите също са чудесен вариант за климатизация на помещения и домове.

Имат ли недостатъци?

Основният недостатък при използването на мултисплит системи е, че ако се повреди външното тяло, всички вътрешни спират да работят. Също така тръбният път е по-дълъг от стандартния, предвид броя на вътрешните тела, а това оскъпява цената на услугата. Но инвестицията си струва, особено в ситуации, при които няма друго решение за климатизация на помещението.

Мултисплит или отделни климатици?

Всичко зависи от конкретната ситуация. Макар при избора на мултисплит системи често да се поема риск и да струва повече пари, това е оправдано във времето. Освен това предвид високата им ефективност, ще Ви спестят от месечните сметки.

Ако се колебаете какво решение да вземете относно избора на климатизация за Вашия дом, офис, къща, вила или друго, свържете се с нас. Ние от Techcom с радост ще предложим най-удачния вариант спрямо Вашата ситуация.

Виж още:

Термопомпи вода-въздух
Евтини колонни климатици
Мобилни климатици с монтаж

 


Call Now Button