Климатици

Климатици

Filter

Как работят климатиците

Техният начин на работа се базира на свойството на течностите при изпарение да приемат топлина, а при втечняване (кондензация) да отдават топлина. Покажи още

Нека се запознаем с устройство на една сплит система и основните ѝ възли, за да разберем как работи.

Компресорът, благодарение на който фреонът циркулира в хладилната система.

Кондензаторът, който извършва кондензация на фреоновите пари и от там става преход на фреона от газообразна фаза в течна фаза (кондензация).

  • Изпарителят действа като радиатор, в който фреона се изпарява, като преминава от течна в газообразна фаза (изпарение).
  • Терморегулиращият вентил (ТРВ) понижава налягането на фреона преди да влезе в изпарителя.
  • Вентилаторите създават въздушен поток, обдухват кондензатора и изпарителя и така се извършва топлообмен с околната среда.

Къде се монтира климатик

Монтирането на вътрешното тяло в идеалният случай е препоръчително да се монтира на разстояние 10-15 см. от тавана при стандартна височина на помещението 2.50 – 2.60 метра. Ако помещението е по-високо и желаете вътрешното тяло да бъде монтирано на височина по-висока от 2.20 – 2.30 м. то тогава, може да бъдете възпрепятствани при редовното почистване на филтрите и евентуална профилактика в бъдеще. В режим охлаждане голяма част от хладният въздух ще се използва за охлаждане на горещия таван, а това ще повлияе на охлаждането на други части от помещението. 

В режим на отопление – топлият въздух ще остава високо на тавана тогава температурният датчик ще регистрира по-високи стойности, поради което ще се включва по рядко, а на вас ще ви е студено.

Избягване на препятствия – Трябва да се уверите, че ще монтирате вътрешното тяло на свободно място, като избягвайте зоните запушени от мебели, защото всяка пречка за обдухване на вътрешното тяло може да повлияе на ефективността на охлаждането или отоплението на климатика. Това също ще повиши риска от внезапна повреда, което няма да ви се понрави особено добре.

За монтирането на външното тяло трябва да потърсите открито и проветриво място, за да може външните тела издухват топъл въздух през лятото и студен през зимата. Да се избягват таванни помещения, остъклени тераси и други подобни, намерете стабилна стена, защото някой външни тела на климатици са сравнително тежки и могат да образуват вибрации по време на работа, затова е добре да се уверите, че климатикът ще бъде монтиран на здрава основа и укрепен достатъчно добре.

Необходимо място за обслужване – Много често външното тяло се монтира на неподходящо място и ако той се нуждае от ремонт, то неподходящото място на монтажа може ще оскъпи или удължи ремонта. Най-подходящи места за монтаж са: под отваряем прозорец, на покрив на блокове и кооперации или на други достъпни места, които не изискват автовишка или монтаж на скеле, които разбира се ще оскъпят вашият ремонт.

Кои са най-добрите, които предлагаме 

Водещи марки на климатици, които може да намерите при нас:

  • Daikin – световен лидер на пазара на климатици;
  • Toshiba – са най-добрите климатици в средната ценова категория;
  • Gree – е най-големият производител на специализирани уреди за климатизация в света;
  • Vivax – качество, страхотен дизайн и достъпни цени;
  • Carrier – световен лидер на пазара.

Защо да изберем Techcom.bg 

Ние от Techcom.bg с радост ще Ви посъветваме за най-доброто решение спрямо Вашите нужди. Винаги се стараем нашите клиенти да получават качеството на достъпни цени. Също така предлагаме високо ниво на обслужване от утвърдени професионалисти в бранша.

Всичко това, както и още оферти и услуги, може да откриете на нашият сайт.

You've just added this product to the cart:

Call Now Button