Неръждаемите бойлери – предимство или ненужна инвестиция?

Неръждаемите бойлери – предимство или ненужна инвестиция?

Кой е врагът на метала?

Корозията. Тя разрушава металите под въздействието на външната среда. Това въздействие най – често идва от въздуха (и газовете съдържащи се в него) и водата (и електролитите, които присъстват в състава и). Разрушаването на металите е естествен процес, който налага те да бъдат обработвани с антикорозионна защита, която увеличава многократно живота им. Това важи и за бойлерите. Това е уред, чиято експлоатация се извършва във висококорозионна среда. Влагата в помещението, в което се намира уредът и водата, която съдържа неминуемо оказват своето влияние върху материалите от които е изработен.

Неръждаемата стомана

В България водата е с доказани агресивни черти, които нанасят бързо щета върху водосъдържателни инсталации. Това подтиква производителите да изработват подобни уреди от стомана с изразени корозионноустойчиви качества, известна като неръждаема. Освен осезаемо по – дългият експлоатационен период на уред, изработен от такъв материал, тя е и по – хигиеничният вариант. Химичният състав на водата остава непроменен, което я прави годна за консумация, дори и след дългогодишно използване на водосъдържателя. Такава стомана се използва и при хирургични уреди, както и при производство на съдове с пряк допир до хранителни продукти, защото не застрашава човешкото здраве.

Оправданата инвестиция

Безспорно предимствата на неръждаемите бойлери надминават тези от черна стомана, с не толкова ефективна корозионна защита. Първите разбира се са по – евтиният вариант. Материал с подобно високо качество е по – недружелюбен към бюджета на едно домакинство. Но се оказва, че това не е точно така. Освен повишеното качество на водата, подобен уред в дългосрочен план се оказва и по – добрият избор. Леко по – скъпата инвестиция, която влагаме се оправдава във времето, защото водосъдържател от такъв тип запазва качествата си и издържа до 3 пъти по – дълго от обикновените емайлирани варианти. Един бойлер обаче не е просто закупуването му. Към сметките трябва да добавим и инсталацията му. Така, ако сменяме по – рядко нашият уред, следователно и ще спестим повече.


Имаме го!

Независимо дали си избрал уредът, който ще предоставя топла вода и комфорт в дома ти да е от неръждаема стомана или по – обикновения вариант с износоустойчив циркониев емайл, ние от Techcom сме тук. Предлагаме широка гама бойлери с различни размери и видове. Сред продуктовия ни каталог имаме вертикални уреди, хоризонтални, проточни, за мивка и стоящи с вместимост от 30 до 300 литра. Повечето модели се предлагат и като емайлирани и във вариант с водосъдържател от неръждаема стомана. Разгледайте промоциите ни и вижте и другите качествени продукти, които предлагаме на сайта ни – > www.techcom.bg

Виж още:

Бойлери

Едра техника

Готварски печки

Фризери

Хладилници

Call Now Button