Конвектори

Конвектори

Filter

Студеният сезон от годината тепърва предстои, а ние трябва винаги да сме подготвени. Време е да помислим за отоплението на нашия дом и на какъв тип всъщност ще се спрем. Покажи още

Напоследък един от най-предпочитаните варианти е чрез конвектори. През последните години те нашумяха доста, което ни довежда до мисълта, че вероятно са доста ефективни и икономични, но дали наистина е така? Тепърва ни предстои да разберем.

Едно от предимствата на конвекторите е, че са лесни за употреба и монтаж. Не е нужно да се чудите кой ще го монтира и колко ще ви струва. Създадени са така, че да бъдат максимално ефективни, като същевременно пестят големи суми ток в сравнение с други подобни отоплителни уреди.

Другото голямо предимство на конвекторите е това, че не изсушават въздуха, което ги прави идеални за хора с дихателни проблеми. И не на последно място – не създават течение.

Кои марки предлагаме

Един примерен списък с някои от най-добрите конвектори, който ще ви помогне при избора и да намерите модела, който е подходящ за нуждите ви. Цената и представянето на уреда ще се различават от модел до модел. Представяме Ви един примерен списък с някои от най-добрите конвектори на пазара, който ще ви улесни при избора, както и ще ви помогне да намерите моделът, който ще задоволи нуждите ви.

  • Елдом;
  • Vivax;
  • Carrier.

Как работят

За да направим възможно най-правилният избор на конвектор, то трябва да знаем поне малко за неговия начин на работа.

В основата му стои неговият нагревател. Той се грижи за затоплянето на въздуха в близост до себе си. По този начин молекулите се разширяват, като избутват по-студения въздух под себе си, а затопленият се издига нагоре. По този начин студеният въздух се оказва в близост до радиатора, като следва да се затопли и той.

Тази естествена циркулация, постепенно затопля цялото помещение. На практика това е естествената конвекция, която стои в основата му, който поради това е наричан още и естествен конвекторен радиатор.

След като сте направили рационалния избор да се отоплявате с конвектор, то следва да прецените, какъв точно модел да си вземете.

Има няколко параметъра, които са важни при избора на конвектор: мощност, вид на нагревателя, термостат, гаранционен срок. В тази статия ще се спрем основно на мощността.

Коя скандинавска страна произвежда конвектори

Норвегия е с основна дейност производство и продажба на електрически отоплителни системи.

Продуктите изглеждат добре и са удобни за потребителя. Те са проектирани така, че да отговарят на Вашия вкус и да Ви осигурят подходяща възможност да отговорят на вашите индивидуални изисквания чрез избор на цвят. Те не само ви осигуряват топлината, която очаквате, но и ще се вместят в интериорния дизайн на вашия дом.

Фокусът винаги е бил върху подробностите. Подробности, за които не бива да се замисляте в ежедневния живот. Не само да ви предостави топлината, от която се нуждаете, а и който е известен като добър и работи добре в дома и за цял живот. Този фокус им помага да станат лидер на пазара в скандинавските страни и да продават на пазарите в Европа.

Защо да се доверите на Techcom.bg

Ние от Techcom.bg с радост ще Ви посъветваме за най-доброто решение спрямо Вашите нужди. Винаги се стараем нашите клиенти да получават качеството на достъпни цени. Също така предлагаме високо ниво на обслужване от утвърдени професионалисти в бранша. Всичко това, както и още оферти и услуги, може да откриете на нашият сайт. Оставаме на разположение за въпроси и актуална информация!

You've just added this product to the cart:

Call Now Button