5 ползи от употребата на вентилаторен конвектор

5 ползи от употребата на вентилаторен конвектор

Зимата идва и макар до скоро да се радвахме на слънчево и топло време, прогнозата казва друго. Ако все още не сте решили въпроса с отоплението през студените месеци,  представяме ви 5 ползи от употребата на вентилаторен конвектор.

Какво представлява и как работи?

Вентилаторният конвектор представлява топлообменник, с чиято помощ се отопляваме през зимата, а през лятото се охлаждаме. Подходящ е за еднофамилни къщи, офиси, обществени сгради, търговски помещения, халета и всякакви пространства.

Благодарение на своя практичен дизайн, той може да се съчета лесно и безпроблемно с всякакъв интериор, като оставя единствено приятно чувство на топлина и комфорт, без да се натрапва на потребителя.

Сред неговите предимства са дългия експлоатационен период, безшумната работа, конфорната климатизация и мощността. Освен това, също като при климатиците, и вентилаторните конвектори разполагат с филтър, който пречиства въздуха в помещението.

Макар в някои отношение да наподобява климатика, вентилаторният конвектор е доста по-различен. Например, при топлообменника му тече вода, което дава свобода да избираме между различни източници на топлина/охлаждане, с които работим, икономична работа съчетана с комфорта на водната инстаация.

Отопление с вентилаторен конвектор – ползи

Не зависи от температурата навън

При други устройства за отопление (например климатици) в много студено време има ограничение на режима на работа и ефективност. Ако изберете да се отоплявате с вентилаторен
конвектор, няма да изпитвате никакви неудобства по отношение на атмосферните условия навън. Напротив – комфортът ви е гарантиран.

Комфорт на водната инсталация

Вентилаторният конвектор комбинира комфорта на водната инсталация с преимуществата и ефективността на климатичните системи. С помощта на вентилаторния конвектор вие можете да отоплявате или охлаждате вашето помещение, без да усещате неприятните минуси на климатичните системи.

Спестявате си излишния шум

Паразитният шум от перки на вентилатори, с които сме запознати от други устройства, тук е сведен до минимум. Няма да чуете почти никакъв шум от работата на устройството, което ви осигурява спокойствие и топлина по всяко време на денонощието.

Икономично и ефективно

Отоплението с вентилаторен конвектор в сравнение с печка е в пъти по-икономично, изгодно и ефективно. Ако използвате вентилаторен конвектор не само че ще плащате по-малко, но и ще ви е топло във всеки зимен ден.

Малък и компактен размер – затопля голяма площ

Не е без значение и фактът, че малкият размер на конвектора позволя неговото поставяне на практика навсякъде. Въпреки че е малък, това не му пречи да бъде енергийно ефективен за голяма площ. Бързото отопляване на въздуха посредством вентилатора го прави много по-надежден при отопление за разлика от конвенционалните радиатори и печки.

Осигурете си комфорт и топлина у дома в предстоящите зимни месеци с вентилаторни конвектори. Разгледайте актуални предложения и поръчайте лесно и бързо, преди да е дошла
зимата.

Виж Още:

Конвектори печки
Инверторни климатици с монтаж
Мобилни климатици на добра цена


Call Now Button